Британська Рада вважає пріоритетною співпрацю з Україною

Вівторок, 18 серпня 2015, 13:18

Британська Рада (British Council) ухвалила рішення про внесення України до переліку пріоритетних держав.

Про це йдеться у колонці "Україна стала пріоритетною державою для British Council. Що це означає?" голови правління фонду "Майдан закордонних справ" Богдана Яременка, опублікованій у "Європейській правді".

"Звісно, за цим рішенням слідуватиме розширення фінансування та збільшення кількості фінансованих в Україні проектів та напрямків", - зазначає автор, підкреслюючи, що раніше під час спроб здійснити певні спільні проекти  з Британською Радою отримував "частково позитивну" відповідь – усе "сприймалось як цікаві проекти", водночас висловлювалися сумніви можливості знайти кошти.

Автор припускає, що такий перегляд поглядів Британської Ради стався з двох причин.

Перша з них полягає у ситуації з Росією, внаслідок якої країнам Заходу доводиться "втягуватися у довгострокове системне протистояння".

"Україна стає важливим елементом цього протистояння. Тому нам допомагають - хто зброєю, хто економічно, хто в гуманітарному плані", - зазначає він.

Другою причиною Яременко називає "спосіб мислення і дій британської державної машини та суспільства", підкреслюючи, що рішення про розширення присутності в Україні базується на соцопитуванні молодого покоління українців, що "в переважній більшості… орієнтовані на Захід і, попри все, оптимістично дивляться у майбутнє".

Таким чином, наступне покоління українців постає "механізмом та способом реалізації програми протидії Росії в Україні", резюмує автор.

Раніше повідомлялося, що за перше півріччя поточного року Польща видала українцям удвічі більше національних віз, ніж за аналогічний період минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: