Конституцію не змінять до виборів, як вимагав Захід, Порошенко пообіцяв – депутати

Понеділок, 31 серпня 2015, 10:35

Петро Порошенко та лідер його фракції в парламенті Юрій Луценко повідомили, що зміни до Конституції в частині місцевого самоврядування не будуть ухвалюватися у другому читанні до парламентських виборів, хоча раніше європейці вимагали від нас цього.

Про зміну позиції президента повідомили народні депутати – зокрема, представник фракції "Народний фронт" Леонід Ємець та БПП Сергій Лещенко.

"Голосування в цілому за децентралізацію - це не раніше, ніж кінець року", - написав Ємець у Facebook за підсумками зустрічі з Порошенком в суботу. "300 голосів не буде, поки Путін не забере свої війська з Донбасу і ми не контролюватимемо кордон", - додав він у коментарях до власного допису.

Лещенко підтвердив: на зустрічі з Порошенко йшлося, що конституційний законопроект буде виноситися в зал для голосування у другому читанні "ближче до нового року".

"В понеділок на зустрічі з фракцією Юрій Луценко підтвердив, що до місцевих виборів голосування не буде", - додав він.

Як повідомлялося раніше, досі представники Євросоюзу та Ради Європи наполягали, що внесення змін до Конституції має завершитися до місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня.

Зокрема, про таку вимогу неодноразово нагадували представники Венеціанської комісії.

Джерела свідчать, такої позиції раніше дотримувалися також президент Франції та канцлер Німеччини, які є учасниками "нормандського формату" врегулювання на Донбасі. Однак не виключено, що під час зустрічі з Порошенком 24 серпні Україні вдалося скоригувати їхні вимоги.

Як повідомлялося, крім цього Ангела Меркель та Франсуа Олланд на зустрічі в Берліні пообіцяли, що ЄС жорстко реагуватиме на псевдовибори в "ДНР"/"ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.