Росія оголосила реорганізацію збройних сил вартістю $60 млрд – The Times

Середа, 5 серпня 2015, 15:05

Оскільки напруга між Москвою і Заходом продовжує зростати, Росія оголосила про план реорганізації своїх збройних сил вартістю в $60 мільярдів.

Росія пояснює такий крок загрозою ракетно-авіаційних ударів НАТО, пише The Times.

"Під єдиним керівництвом будуть об'єднані авіація, війська протиповітряної і протиракетної оборони, космічні сили та засоби Збройних сил", - заявив днями міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

За його словами, формування нових аерокосмічних сил було викликано зростаючою важливістю повітряних і космічних компонентів у сучасній війні.

Державне російське телебачення оголосило, що війська будуть захищати Росію "від будь-яких типів атак з повітря або космосу і швидко на них відповідати".

Повітряно-космічні війська будуть озброєні ракетами С-400 класу "земля-повітря", які здатні знищувати балістичні ракети і літаки в радіусі 400 кілометрів.

Також вони отримають нові ракети С-500, здатні збивати міжконтинентальні ракети на краю земної атмосфери.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що в 2015 році Росія поповнить свої ядерні сили 40 новими міжконтинентальними балістичними ракетами.

Як повідомлялося, адміністрація США розглядає можливість розміщення в Європі ракет наземного базування у відповідь на допущені порушення Росією Договору про ракети середньої і меншої дальності (РСМД).

Велика Британія вже заявила, що може розмістити на своїй території американські ядерні ракети на тлі підвищеної напруженості у відносинах з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.