Меркель виступає за переговори з президентом Сирії

Четвер, 24 вересня 2015, 12:32

Для вирішення сирійського конфлікту необхідно вести діалог з усіма сторонами, в тому числі і з президентом Сирії Башаром Асадом.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на саміті ЄС щодо міграційної кризи у середу, пише Spiegel.

"Треба говорити з багатьма зацікавленими сторонами, в тому числі й з Асадом", - сказала Меркель.

Переговори з Асадом можуть стати переломним моментом у політиці Заходу щодо Сирії. На даний момент США відмовляються від співпраці з сирійським диктатором та бажають його повалення. Тоді як Росія підтримує сирійського лідера.

Громадянська війна в Сирії, як відомо, є основною причиною європейської міграційної кризи. Насильство терористів "Ісламської держави" та мілітаристська політика режиму Асада змушують мільйони людей шукати притулок за кордоном.

Раніше держсекретар США Джон Керрі заявив, що військова підтримку сирійського президента Башара аль-Асада з боку Росії може підвищити ризик конфронтації з силами коаліції, що борються проти "Ісламської держави".

Як повідомлялося, Росія розмістила на аеродромі в західній сирійській провінції Латакія 28 винищувачів і бомбардувальників.

Нагадаємо,  глава сирійського МЗС Валід аль-Муалем заявив, що Сирія може звернутися до Росії з проханням надіслати війська, якщо виникне така необхідність, проте зараз російські військові у країні не воюють.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.