Сирійська армія використовує російські літаки для ударів по ІДІЛ - ЗМІ

Четвер, 24 вересня 2015, 14:49

Сирійські урядові війська використовували російські військові літаки, які недавно прибули до Сирії, для бомбардування позицій бойовиків "Ісламської держави" в провінції Алеппо.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформацію спостерігачів правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights, яка базується у Великій Британії.

Удари з повітря, які почалися на початку тижня, супроводжувалися наземними атаками біля повітряної бази Kweiris на сході провінції Алеппо.

Раніше ЗМІ повідомили, що Росія готується в односторонньому порядку завдати авіаударів по позиціях "Ісламської держави", якщо США відкинуть пропозиції РФ щодо об'єднання зусиль.

Крім того,  Росія нібито готує військову операцію в Сирії, яка начебто буде здійснена до виступу російського президента Володимира Путіна на Генасамблеї ООН для ілюстрації серйозності намірів РФ.

Як повідомлялося, Росія розмістила на аеродромі в західній сирійській провінції Латакія 28 винищувачів і бомбардувальників.

Нагадаємо, глава сирійського МЗС Валід аль-Муалем заявив, що Сирія може звернутися до Росії з проханням надіслати війська, якщо виникне така необхідність, проте зараз російські військові у країні не воюють.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.