До порту Сирії зайшов російський паром з невідомим вантажем - ЗМІ

Вівторок, 29 вересня 2015, 17:00

11 вересня в сирійський порт Тартус, що контролюється президентом країни Башаром Асадом, зайшов російський паром "Александр Ткаченко" з невідомим вантажем.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на відкриті бази даних та джерело, що причетне до морської розвідки.

Як пише агентство, дорогою до Сирії судно зайшло в порт Новоросійська, де взяло на борт пофарбовані в білий колір вантажівки.

Reuters не зміг дізнатися, що було у вантажівках, або чи покинули вони пором у порту Тартус.

Водночас, як повідомляє агентство, вантажопотік в Тартус з Новоросійська становив в середньому близько одного судна в місяць в період з вересня 2014 року по вересень 2015 року.

Проте в період з 9  по 24 вересня принаймні шість вантажних суден вирушили з Новоросійська в Тартус або Латакію - порти, що контролюються силами Асада.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія надає військово-технічну допомогу легітимному уряду Сирії на його прохання, виходячи з принципів міжнародного права і за легальними  контрактами.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про необхідність координації, щоб уникнути будь-яких "інцидентів або зіткнень" між російськими силами і силами коаліції під керівництвом США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.