Литовський експорт до Росії за сім місяців впав на 55%

Середа, 9 вересня 2015, 17:18

Експорт товарів литовського походження в Росію в січні-липні цього року порівняно з таким же періодом 2014 року впав на 54,7%, хоча РФ продовжує лишатися важливим торговим партнером Литви.

Про це повідомляє видання Delfi.

На скорочення обсягів експорту в Росію вплинуло зменшення на 94,2% експорту молока та молочних продуктів, на 69,2% - експорту безалкогольних та алкогольних напоїв, а м'ясо, м'ясні продукти і субпродукти в Росію в цьому році зовсім не вивозилися.

Сільськогосподарських продуктів та продуктів харчування литовського походження в Росію за сім місяців цього року було експортовано всього на 36,7 млн. євро - в 4,8 рази менше, ніж у січні-липні минулого року, коли їх експорт склав у грошовому вираженні 176,7 млн. євро.

Сукупний експорт Литви в Росію (включаючи реекспорт) у січні-липні цього року порівняно з таким же періодом 2014 року скоротився на 39%, а експорт харчових і сільгосппродуктів - на 62,4%.

На Росію у січні-липні припало 13,6% всього литовського експорту (включаючи реекспорт), проте товари литовського походження становили лише 9,5% вартості експорту в Росію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: