Президент Молдови звернувся до протестувальників: у відставку не піду

Вівторок, 8 вересня 2015, 17:03

Президент Молдови Ніколае Тімофті виступив зі зверненням до учасників акції протесту, яка вже третій день триває в центрі Кишинева.

Повний текст його звернення наводить Publika.md.

"Я не піду у відставку, бо переконаний, що таке рішення призведе до нестабільності у Молдові. Вакуум у владі обернеться новою політичною кризою", - заявив Тімофті.

За його словами, від відставки президента Молдови виграють внутрішні і зовнішні сили, які намагаються відвернути Молдову зі шляху євроінтеграції.

При цьому Тімофті визнав проблеми, які існують всередині країни і нагадав, що до його компетенції не входить звільняти, зокрема, керівництво центробанку, на роботу якого нарікають мітингарі.

"Я завжди був прихильником демократії, стабільності порядку в країні. Я твердо вірю в ці цінності, які вкорінені у євро інтеграційний проект, до якого ми усі прагнемо", - заявив президент Молдови, зазначивши, що протести в Кишиневі стали випробуванням для демократії в країні.

Він пообіцяв представити в парламенті доповідь для обговорення і вирішення основних проблем, які назріли в суспільстві, щоб вийти з ситуації, що склалася.

Раніше організатори акцій протесту в центрі Кишинева заявили, що більше не будуть ходити на зустрічі з президентом Тімофті, спікером парламенту та прем'єр-міністром країни, але закликали чиновників вийти в центр столиці.

Серед вимог мітингувальників значаться відставка президента Молдови і проведення дострокових виборів.

Нагадаємо, в центрі Кишинева 6 вересня почалася багатотисячна акція проти уряду, який, на думку організаторів, несе відповідальність за соціально-економічну кризу в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.