До Німеччини прибув 110-річний біженець

Четвер, 1 жовтня 2015, 12:52

Чоловік, якому, як стверджують, 110 років, разом з родиною прибув з Афганістану до Німеччини.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

У поліції розповіли, що дев'ять членів родини прибули пішки з Австрії до міста Пассау 28 вересня.

Загалом біженці діставалися ФРН упродовж кількох тижнів. Минулу ніч мігранти провели у центрі первинного прийому біженців у Баварії. Однак тепер сім'ю переводять у притулок у федеральній землі Гессен.

Чоловік, попри подолані труднощі та загальну слабкість, почував себе відносно добре, стверджують у поліції. Однак загалом його фізичний стан доволі критичний - він може пройти лише кілька метрів, опираючись на палицю, крім того, він не бачить і не чує.

Про те, що мігрантові виповнилося 110 років, розповіла його 60-річна донька. Вона стверджує, що її батько народився 1 січня 1905 року. Документів біженці при собі не мали. "Навіть якщо чоловікові лише трохи більше, ніж 90 років - а це очевидно - то втечу можна назвати дивовижним подвигом", - зазначив речник поліції. Чоловікові, за його словами, не знадобилася медична допомога.

Донька також розповіла, що більшу частину подорожі, яка тривала близько місяця, його довелося переносити. Разом з ним до Німеччини прибули ще двоє чоловіків, двоє жінок та четверо дітей - чотири покоління родини.

Сім'я здолала близько 5,5 тис. км - в основному пішки.

Втечу родини жінка пояснила тим, що бойовики угруповання "Талібан" вбили трьох її братів та погіршенням ситуації з безпекою на батьківщині. "Її історія звучить правдоподібно", - стверджують у поліції. Утім, зазначають, перевірити цю інформацію неможливо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: