Звіт щодо MH17 розкриває факти, але не дає остаточної відповіді про винних - Штайнмаєр

Вівторок, 13 жовтня 2015, 17:43

Заключний звіт Ради безпеки Нідерландів щодо катастрофи літака рейсу MH17 на сході України становить важливий крок у з′ясуванні причин цієї трагедії.

Про це йдеться у заяві глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, поширеній німецьким посольством в Україні.

"Доповідь розкриває факти, згідно з якими 17 липня 2014 року відбулася жахлива катастрофа рейсу MH17. Таким чином вона дає відповідь на нагальні запитання, які вже давно мучать рідних і друзів численних жертв, серед яких було й четверо німців. Але на питання, хто несе відповідальність за збиття літака рейсу MH17, доповідь відповіді ще не дає", - йдеться у заяві.

Штайнмаєр висловив переконання, що це розслідування проводилося нейтрально, прозоро й за правилами Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO).

Як повідомлялося, технічний звіт Радбезу Нідерландів говорить про те, літак Boeing-777 рейсу MH17 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Цей звіт містить інформацію тільки щодо обставин катастрофи літака, але не називає винних у тому, що сталося.

Визначенням конкретних осіб, причетних до катастрофи, займається інша група слідчих, звіт яких оприлюднять наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.