Концерн Volkswagen відкличе 8,5 млн автомобілів у Європі

Четвер, 15 жовтня 2015, 18:06

Концерн Volkswagen відкличе 8,5 млн автомобілів у Європі через скандал довкола фальсифікації тестів на шкідливі викиди. Відкликати авто почнуть у січні наступного року.

Про це повідомляє ВВС.

На цей крок автомобільний концерн змушений піти на вимогу Федерального автотранспортного відомства, яке раніше змусило Volkswagen відкликати 2,4 мільйона автомобілів у Німеччині.

Німецькі ЗМІ повідомляють, що раніше регулятор відкинув пропозицію компанії, за якою власники на свій розсуд могли віддавати автомобілі на ремонт.

За оцінками Volkswagen, фальсифікації із програмним забезпеченням для вимірювання шкідливих речовин у викидах могли стосуватися близько 11 млн автомобілів, проданих по всьому світу.

Тим часом італійська поліція провела обшуки у офісах Volkswagen у Вероні та Lamborghini у Болоньї. ЗМІ припускають, що прокуратура Італії розслідує їхню ймовірну причетність до фінансових махінацій.

Як відомо, скандал з автомобілями Volkswagen почався в середині вересня.

Американське Агентство з охорони навколишнього середовища звинуватило автоконцерн у тому, що на його автомобілях з дизельними двигунами стояло програмне забезпечення, яке дозволяло обходити перевірку на рівень викиду шкідливих речовин.

Volkswagen був змушений частково призупинити продаж низки моделей дизельних автомобілів в США, а голова правління компанії Мартін Вінтеркорн пішов у відставку.

Прокуратура Німеччини порушила кримінальне розслідування проти Вінтеркорна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.