ЗМІ: ЄС вимагатиме від Сербії ввести санкції проти Росії

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 08:24

Євросоюз вимагатиме від Сербії накласти санкції на Росію в обмін на прогрес у переговорах про членство.

Про це пише сербське видання Blic з посилання на дипломатичні джерела.

Так, для відкриття нового розділу переговорів - №31 "зовнішня,оборонна політика і безпека" Белград буде змушений узгодити свою позицію з Брюсселем і повністю гармонізувати свою політику у цих сферах з позицією ЄС.

Як зазначає видання, найважче для Сербії у питанні відкриття цього розділу це "відмова від альянсу з Володимиром Путіним".

Джерело видання стверджує, що переговори по розділу 31 мають початися в наступному році.

"Це означає, що Сербія може сподіватися на налагодження стосунків між ЄС і РФ і їй не доведеться обирати між Москвою і Брюсселем", - зазначає видання.

Раніше Сербія вже неодноразово заявляла про своє небажання приєднуватись до санкцій ЄС проти Росії, хоча це й суперечить її прагненням членства у Євросоюзі.

Нагадаємо, прем'єр Сербії Александр Вучич заявляв, що ніхто не може наказувати його країні, вводити чи не вводити санкції щодо Росії.

Перед цим єврокомісар з питань політики сусідства та розширення Йоганес Ган під час свого візиту до Сербії заявив, що ця країна має ввести санкції щодо Росії, оскільки для членства в ЄС необхідно узгодити свою політику з країнами Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.