У Росії заявили, що авіаудари в Сирії триватимуть три-чотири місяці

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 11:36

Російська повітряно-військова кампанія в Сирії може тривати три-чотири місяці.

Про це заявив голова комітету із закордонних справ Держдумі РФ Олексій Пушков, повідомляє Reuters.

"Завжди є ризик, що операція затягнеться, але в Москві ми говоримо про операції тривалістю від трьох до чотирьох місяців", - сказав Пушков додавши, що російська авіація збільшить кількість ударів.

Пушков зробив заяву за кілька годин до зустрічі у "нормандському форматі" лідерів Франції, Німеччини, України та Росії у Парижі.

Як повідомлялося, уряди Франції, Німеччини, Катару, Саудівської Аравії, Туреччини та США закликають Росію зупинити авіаудари по позиціях сирійської опозиції.

30 вересня Росія заявила, що їхні літаки здійснили близько 20 авіаударів проти "Ісламської держави". Через бомбардування загинули більше 60 людей.

Однак, за даними американської сторони, російські літаки завдали авіаудари в районі міста Хомс, яке перебуває під контролем урядових військ і де немає бойовиків ІДІЛ.

Біля міста Хомс знаходиться район, який контролюється повстанцями, що борються проти режиму Башара Асада.

Російські ЗМІ повідомили, що на заході Сирії сформована повноцінна змішана авіагрупа військово-повітряних сил РФ. Перекидання літаків в Латакію почалося паралельно з проведенням військових навчань у Росії у середині вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.