ЄС не боїться мігрантів з України - Клімкін

Вівторок, 20 жовтня 2015, 14:38

Європейський Союз не має жодних побоювань щодо міграційного потоку українців у разі введення безвізового режиму з Україною.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив під час прес-брифінгу за результатами 13-го засідання Національної ради реформ, повідомляє Укрінформ.

"У Європейському Союзі немає побоювань щодо міграційного потоку з України", - сказав міністр.

Так, він навів приклад: на старті впровадження Угоди про малий прикордонний рух з Польщею, Словаччиною та Угорщиною звучали деякі побоювання, що українці не будуть дотримуватися відповідної 30-кілометрової зони. Однак, за весь період реалізації цих угод були зафіксовані лише поодинокі випадки їх порушення.

"Тому в Брюсселі ніхто не вважає, що з моменту введення безвізового режиму Європейському Союзу загрожує міграційний потік з України. Але є інший аспект, що на тлі міграційних потоків, які має Європа, нам потрібно продемонструвати повне виконання критеріїв, оскільки це означає не ряд технічних формальностей, а довіру до того, яким чином ми зробили реформи", - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, міністр також заявив, що ситуація на українсько-російському кордоні непокоїть ЄС, але не є фактором, який робить неможливим скасування віз Євросоюзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.