МЗС РФ заявило протест послу Швейцарії через літак з Наришкіним

Вівторок, 20 жовтня 2015, 16:24

МЗС РФ заявило рішучий протест послу Швейцарії в Росії П’єру Хельгу через інцидент з літаком російської делегації на чолі з спікером Держдуми Сергієм Наришкіним.

Про це йдеться в повідомленні МЗС РФ.

"Швейцарському дипломату заявлено рішучий протест за фактом проведення оборонним відомством Швейцарії "повітряно-поліцейського" контролю російського громадянського борту силами військової авіації, про що заздалегідь російська сторона не була поінформована", — йдеться в повідомленні.

"Спроби окремих офіційних осіб Швейцарії представити те, що трапилося як стандартну процедуру перевірки або як "ескортування російського повітряного судна у порядку вияву гостинності" по відношенню до голови палати російського парламенту виглядають малопереконливими — такі кроки у будь-якому випадку вимагають завчасного узгодження", — наголосили в міністерстві.

Як повідомлялося, напередодні літак швейцарських збройних сил F/A-18 наблизився до російського авіалайнера, на борту якого перебувала делегація Держдуми.

При цьому в МЗС РФ заявили про наближення французького літака і викликали посла Франції через  "небезпечне наближення" винищувача до літака.

В МЗС Франції заявили, що до російського літака наближався не французький, а швейцарський лайнер.

Російське дипломатичне відомство принесло вибачення французьким колегам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.