Сирійські повстанці попросили "Стінгери" для захисту від авіації РФ

Середа, 21 жовтня 2015, 16:43

Сирійські повстанці, підтримувані США, закликають Захід направити їм ракетні комплекси "Стінгер", щоб мати можливість збивати російські вертольоти.

Про це повідомляє The Times.

"Стінгери" стали би став найбільш важливою і вирішальною зброєю для нас. Ми б відчували себе в безпеці, якщо б знали, що маємо таку зброю. Це дасть нам величезну перевагу і допомогти нам виграти війну", - сказав боєць опозиційної "Вільної сирійської армії" Абу Омар.

Поставки такої зброї потребують змін у стратегії США, які неодноразово ветували подібні запити через побоювання, що зброя може потрапити в руки екстремістських груп або буде використана проти американських літаків у Сирієї.

За словами колишнього радника сирійської опозиції Убая Шахбандара, успішне використання повстанцями протитанкових ракетних комплексів доводить, що їм можна довірити і інші військові технології.

Як повідомлялося, повстанці, що борються проти сирійської урядової армії та її союзників на південь від Алеппо, отримали нові поставки протитанкових ракет з країн, які виступають проти президента Башара аль-Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.