Глава Airbus закликав Німеччину дозволити мігрантам працювати офіційно

Понеділок, 26 жовтня 2015, 12:36

Німеччина має лібералізувати законодавство щодо ринку праці для того, щоб допомогти мігрантам швидше інтегруватися в німецьке суспільство.

Про це заявив голова найбільшої в Європі аерокосмічної групи Airbus Том Ендерс, передає Reutres.

Як відомо, цього року Німеччина очікує прибуття 800 тис. мігрантів, що становить майже 1% населення країни.

Політики та економісти раніше прогнозували, що збільшення населення призведе до зростання безробіття в найбільшій економіці Європи.

"Ми повинні мати мужність для того, щоб дати дорогу дерегуляції (на ринку праці) за американським зразком зі Сполучених Штатів," – заявив він в коментарі газеті Sueddeutsche том Ендерс.

"Зараз це важко собі уявити. Але світ (зокрема, США) знає багато прикладів успішної інтеграції мігрантів, яким було відразу було дозволено працювати", - написав Ендерс.

На його думку, Німеччина повинна знизити мінімальний рівень заробітної плати та бути більш гнучкою щодо короткострокових контрактів для мігрантів.

"Якщо поріг для виходу на ринок праці дуже високий, інтеграції іммігрантів у суспільство не відбудеться", - резюмував Ендерс.

В той же час, деякі економісти стверджують, що приплив мігрантів може забезпечити приплив кваліфікованих працівників, особливо в в технічній сфері, де бракує інженерів та стимулювати економічне зростання.

Нагадаємо, 17 жовтня стало відомо, що Німеччина посилила міграційне законодавство.

Після ухвалення змін до федерального законодавства, фінансова допомога мігрантам в місцях первинного розподілу буде по можливості замінена соціальною.

Виплати будуть доступні тільки на місяць вперед, певним групам скоротять грошову допомогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: