Bellingcat: більшість ударів РФ у Сирії - не по ІДІЛ

Фото
Вівторок, 27 жовтня 2015, 11:15

Більша частина авіаударів РФ в Сирії припадає на противників режиму Башара Асада, а не терористичне угрупування "Ісламська держава".

Такого висновку дійшов британський портал журналістських розслідувань Bellingcat, який відслідкував авіадуари РФ за відео, опублікованими Міноборони Росії.

"Bellingcat провів геолокацію і незалежну перевірку відео, опублікуваного російським Міністерством оборони після доповідей про те, що російські авіаудари знищили позиції Вільної сирійської армії та інших угруповань, а не ІДІЛ",  - йдеться в доповіді порталу.

"Bellingcat провів геолокацію, візуалізацію та верифікацію кожного авіаудару, опублікованого Міністерством оборони РФ на своєму офіційному каналі в YouTube станом на 25 жовтня", - зазначає видання.

 

"Результат нашої роботи однозначний: переважна більшість російських авіаударів націлені на позиції, які займає не ІДІЛ, а повстанські групи, що створюють безпосередню загрозу для сирійського режиму і його голови, Башара аль-Асада", - наголошується в документі.

Водночас, як відзначає портал, удари по ІДІЛ завдавалися вкрай рідко.

"З 60 ударів, записаних на відео, тільки один був проти ІДІЛ та в тій точці, на яку вказувало Міноборони РФ. 14 інших авіаударів були по тим районам, на які вказало російське міністерство, проте жоден з них, згідно з даними, не знаходиться під контролем ІДІЛ", - підкреслює британський портал.

Нагадаємо, раніше Reuters, посилаючись на аналіз, складений на підставі даних Міноборони РФ, повідомив, що близько 80% авіаударів РФ в Сирії завдаються не по ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.