США можуть відправити спецзагони та бойові вертольоти до Сирії й Іраку - ЗМІ

Середа, 28 жовтня 2015, 09:15

Адміністрація президента США Барака Обами розглядає можливість відправити загони спецсил та бойові вертольоти до Сирії та Іраку задля того, щоб посилити боротьбу проти терористичного угрупування "Ісламська держава".

Про це повідомляє Reuters з посиланням на двох високопоставлених американських чиновників.

Джерела на умовах анонімності розповіли агентству, що наразі тривають дискусії щодо вузькоспеціалізованого розгортання задля досягнення конкретних, обмежених військових цілей в Іраку і Сирії.

Цей варіант включає в себе тимчасове розгортання окремих американських загонів спецсил всередині Сирії, які надаватимуть поради поміркованій сирійській опозиції і, потенційно, зможуть надвати інформацію, яку використовуватимуть для авіаударів, сказав один з чиновників.

Можлива також відправка невеликої кількості ударних вертольотів "Апачі" і американських військових, які управлятимуть ними, в Ірак.

Один з чиновників відзначив, що пропозиції знаходяться ще в концептуальній стадії.

Це означає, що навіть якщо вони будуть затверджені в найближчі дні, розгортання спецсил та бойових вертольотів може зайняти тижні або місяці.

Нагадаємо, раніше міністр оборони США Ештон Картер заявив, що американські війська посилять тиск на бойовиків "Ісламської держави" в Сирії та Іраку, підтримуючи  місцеві сили розширеною повітряною кампанією та окремими діями на землі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: