Ципрас заявив, що йому не треба "жодного євро" від лицемірів з ЄС за мігрантів

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 13:43

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що йому соромно бути членом Європейського Союзу, який перекладає на інших відповідальність за міграційну кризу.

Про це він сказав під час виступу в парламенті, повідомляє Reuters.

Зокрема, він заявив, що не потребує від Європи "жодного євро" на порятунок життів в той час як тисячі біженців продовжують прибувати до берегів Греції, а ЄС лишається осторонь від вирішення проблеми.

"Як член спільноти європейських лідерів я відчуваю сором через неспроможність Європи впоратися з цією людською драмою і через рівень дискусій, під час яких лідери перекладають відповідальність один на одного", - сказав Ципрас.

"Ці лицемірні, крокодилячі сльози, які ллються через мертвих дітей на березі Егейського моря. Мертві діти це завжди сумно. А як щодо живих дітей, які тисячами прибувають сюди і опиняються на вулиці? Нікому вони не потрібні", - зазначив він.

Як відомо, Греція стала транзитним пунктом для понад 500 тис. біженців, які з січня рятуються від війни на Близькому Сході.

Цього тижня принаймні 35 людей потонули під час спроби перетнути море між Туреччиною і Грецією. Загалом кількість загиблих мігрантів цього року досягла 3 тисяч, серед загиблих багато дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.