Рада Європи вітає схвалення проекту змін до Конституції в частині правосуддя

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 17:09

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вітає поправки до української Конституції, що стосуються судової системи, прийняті Конституційною комісією в п'ятницю.

Про це повідомляє прес-служба Ради Європи.

Ягланд зазначив, що поправки враховують думку Венеціанської комісії та групи експертів Ради Європи з конституційних питань, зроблені минулого тижня.

"Це важливий крок у процесі українських реформ. Я сподіваюся, що документ буде прийнятий парламентом найближчим часом. Це результат хорошої співпраці між Україною та Радою Європи і трьох її представників у Конституційній комісії України", - сказав він.

Сьогодні прес-служба президента України повідомила, що Конституційна комісія схвалила напрацьований проект змін до Конституції в частині правосуддя і найближчим часом цей законопроект буде внесено на розгляд до парламенту.

"Сьогодні зроблено важливий крок для реалізації повномасштабної судової реформи та оновлення суддівського корпусу, відновлення довіри громадян до судової гілки влади та забезпечення права кожного на справедливий суд", - зазначено в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Венеціанська комісія схвалила рекомендації щодо судової реформи в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: