Рада схвалила в першому читанні закон про орган з повернення активів

Четвер, 8 жовтня 2015, 13:37

Верховна рада схвалила в першому читанні урядовий законопроект 3040, що передбачає створення  Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

За нього віддали голоси 237 народних депутатів.

Закон схвалили з третьої спроби – два перших сигнальних голосування виявилися безуспішними.

Під час дискусії від депутатів лунало чимало зауважень, зокрема, про неприпустимість створення нових державних органів, а також до окремих норм даного закону, які стосуються управління конфіскованими активами. Найбільшу критику викликала норма про те, що 25% конфіскованих активів використовується для формування спецфонду.

Серед інших з критикою закону виступив глава фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко.

Підтримати цей законопоект вдалося лише після того, як народні депутати домовилися про вилучення даної норми з документа.

Водночас, закон був підтриманий урядом та представництвом Європейської комісії. Як відомо, ухвалення цього законопроекту є однією з вимог Євросоюзу в рамках плану дій візової лібералізації.

З пропозицією спікера Гройсмана та голови парламентського комітету з питань боротьби з корупцією Сергія Соболєва буде створена комісія по доопрацюванню даного законопроекту, яка має зняти претензії, що лунали від депутатів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: