Зближення з ЄС підтримує 29% жителів Півдня і Сходу, за Росію – лише 13%

П'ятниця, 13 листопада 2015, 11:23

Кількість прихильників зближення з ЄС на Півдні і Сході є значно вищою за кількість прихильників Росії у зовнішньополітичній орієнтації.

Такими є дані соціологічного дослідження  "Ставлення до євроінтеграції на Сході та Півдні України", проведеного GfK Ukraine на замовленні інформаційної кампанії "Сильніші разом!", йдеться у статті ЄвроПравди "Як допомогти Сходу і Півдню "закохатись" у євроінтеграцію".

Як зазначається, рівень підтримки Росії як основного партнера у зовнішній політиці знизився до13% (для порівняння: за даними "GfK Ukraine", загалом в Україні в квітні 2015 року таких було 6%, тоді як у грудні 2013 року - 31%).

Ставлення до ЄС у цьому плані дещо краще – 29% опитаних вважають, що співпраця з ЄС має бути пріоритетним напрямком зовнішньої політики України.

Найбільш популярною є ідея дотримання нейтралітету в зовнішній політиці. Її підтримують 55% опитаних.

Загалом Схід і Південь досить позитивно ставиться до ЄС – підтримка на рівні 59%. Найбільш прихильно до ЄС налаштовані в Херсонській області – 71% підтримки.

Щодо ідеї вступу до ЄС, то прихильників і противників членства майже порівну – 46% за і 49% проти. В той час як вступ до Митного союзу підтримують 45% опитаних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.