В АП підтвердили, що президент скоро змінить посла України в ООН

Середа, 18 листопада 2015, 16:32

В адміністрації президента України підтвердили, що незабаром відбудеться заміна постійного представника України при ООН Юрія Сергеєва.

Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми високо цінуємо роботу Юрія Сергеєва на посаді постійного представника, який є дипломатом вищого сорту. Він це наочно довів, коли в найтяжчі часи російської агресії забезпечував солідарність міжнародної спільноти з Україною на майданчику ООН. Разом з тим, в дипломатії є правило ротації послів після перевищення граничного строку їх перебування на чолі дипустанови", - повідомив Єлісєєв.

Він зазначив, що з цієї ротації "не потрібно робити ні трагедії, ні зайвої сенсації".

"Тому є цілком логічним рішення глави держави так сказати влити свіжу кров і надати новий імпульс роботі дипустанови. Безумовно, новий український постпред повинен бути високопрофесійним дипломатом і володіти необхідним набором практичних знань і досвідом багатосторонньої дипломатії, щоб без втрати часу на адаптацію почати активне і результативне забезпечення членства України в раді безпеки ООН", - підкреслив Єлісєєв.

Нагадаємо, як писала ЄвроПравда, президент Порошенко має намір ближчим часом ухвалити рішення про завершення дипломатичного відрядження посла України в ООН Юрія Сергеєва, замінивши його іншим дипломатом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.