ЄС готовий співфінансувати держслужбу, але не дасть гроші "під обіцянки" - Ган

Четвер, 19 листопада 2015, 09:40

Євросоюз готовий співфінансувати реформу держслужби в Україні, але гроші лише на обіцянки не виділить.

Про це заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганес Ган в інтерв'ю Європейській правді.

"Ми не будемо фінансувати доти, доки не буде концепції реформи. Українська влада має нарешті зрозуміти це!" - наголосив він.

"Доки в Києві це не зрозуміють, ми не досягнемо мети. Нам потрібна конкретика, якої зараз бракує", - наголосив єврокомісар.

"Це – саме те, що нам потрібно змінити у відносинах з Україною. У минулому ми надто часто фінансували обіцянки. Настав час, коли ми готові фінансувати лише результат", - зауважив Ган.

"Наразі немає навіть закону про держслужбу, але питання не лише в ньому. Законодавство – це лише верхівка. Потрібно мати чітке бачення, де є потреби, де – проблеми. Якими є загрози успіху реформи; якими є кваліфікаційні вимоги; що буде, коли доведеться звільняти нині працюючих людей. Все це має бути в концепції реформ",  - підкреслив він.

За його словами, мова йде не лише про виділення коштів на зарплатні держслужбовцям, але й також на компенсації скороченим працівникам, відбір людей, нове обладнання та ін.

"Як бачите, обсяг величезний. Тому наш підхід такий: давайте робити реформу частинами. Неможливо відразу провести зміни для всієї системи держслужби, для всіх міністерств, всіх сфер", - зауважив Ган.

За його словами, пріоритетними напрямками реформи є судова система, податкова та митниця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко повідомив представників Європейського союзу, що підтримуватиме ухвалення закону "Про державну службу", проект якого був розроблений за сприяння ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.