Представництво ЄС закликало Раду прийняти закон про держслужбу

Середа, 25 листопада 2015, 16:58

Представництво ЄС в Україні приєдналося до заяви громадських активістів із закликом до Верховної ради прийняти закон "Про державну службу".

Про це дипломатичне відомство написало на своїй сторінці у Twitter.

"Необхідність невідкладного ухвалення нового закону України "Про державну службу" №2490 є однією із найважливіших позицій Коаліційної Угоди, Програми діяльності Уряду, міжнародних зобов’язань України. Останні включають можливість отримання Україною фінансової допомоги від Європейського Союзу у розмірі понад 20 мільярдів гривень", - йдеться в заяві Реанімаційного пакету реформ.

Як відзначають експерти, законопроект отримав підтримку президента, прем’єр-міністра, голови Верховної ради України, міжнародної спільноти та громадянського суспільства України.

"Ми закликаємо уряд, лідерів коаліції, усіх народних депутатів України мобілізувати зусилля для прийняття 26 листопада 2015 року законопроекту в цілому, у редакції, запропонованій комітетом Верховної ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганес Ган заявив, що Євросоюз готовий співфінансувати реформу держслужби в Україні, але гроші лише на обіцянки не виділить.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.