Кемерон відмовився від планів бомбити "Ісламську державу" в Сирії - Times

Вівторок, 3 листопада 2015, 08:29

Прем’єр–міністр Великої Британії Девід Кемерон відмовився від намірів завдати ударів по позиціях "Ісламської держави" в Сирії.

Про це пише The Times.

Як зазначається, Кемерон не зміг вмовити достатню кількість депутатів  депутатів-лейбористів, які могли б вмовити свого лідера Джеремі Корбіна підтримати цю пропозицію. Крім того, він не зміг подолати спротив таким намірам у власній партії.

Рішення про відмову від таких намірів також викликано вступом Росії у військовий конфлікт в Сирії, що створило ризики зіткнень між британськими і російськими ВПС.

Як зазначає видання, крок Кемерона стане швидше за все великим розчаруванням для США, які вирішили надіслати в Сирію до 50 спецназівців.

Повідомляється, що для підтримки відповідного законопроекту Кемерону необхідні були голоси 40 лейбористів, однак Джеремі Корбін заявив, що підтримує мирне вирішення конфлікту.

В той же час джерела видання стверджують, що Кемерон все ж готовий поставити відповідний законопроект на голосування, якщо у Палаті громад буде відповідний консенсус.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.