Уряд Британії заперечує відмову від планів щодо авіаударів у Сирії - ЗМІ

Вівторок, 3 листопада 2015, 12:09

Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон не відмовився від планів з пошуку парламентської підтримки щодо схвалення бомбардувань бойовиків-ісламістів в Сирії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело в офісі Кемерона.

Кілька британських ЗМІ повідомили, що Кемерон відмовився від планів завдати ударів по позиціях "Ісламської держави" в Сирії, не зумівши отримати достатньої підтримки у парламенті.

"Він постійно говорить, що ми повернемося в Палату громад із цим питанням, якщо буде ясно, що є консенсус. У той же час, уряд продовжує працювати над тим, щоб завершити конфлікт в Сирії, і ми тісно співпрацюємо з нашими союзниками, щоб надати більшу динаміку зусиллям з пошуку політичного рішення", - сказав співрозмовник.

Прагнучи уникнути повторення поразки під час голосування 2013 року щодо повітряних ударів по силам сирійського президента Башара аль-Асада, Кемерон намагається побудувати міжпартійну підтримку рішення щодо ударів по Сирії з Іраку.

Кемерон має заручитися підтримкою опозиційної лейбористської партії на чолі з Джеремі Корбіном, який виступає за мирне врегулювання конфлікту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.