ЗМІ: в Німеччині ісламісти організували вербовку серед прохачів притулку

Понеділок, 30 листопада 2015, 12:27

Серед німецьких спецслужб зростає занепокоєння тим, що місцеві екстремісти дедалі частіше залучають новоприбулих шукачів притулку до ісламістських угруповань.

Про це пише видання The Wall Street Journal.

Так, німецька влада висловлює занепокоєння через те, що мігранти відвідують арабомовні мечеті у пошуках своїх знайомих і потрапляють у ті, які облюбували радикальні ісламісти. Зокрема, представники служб безпеки від Берліна до південно-західної землі Саарланд відзначають різке зростання кількості прохачів притулку, що відвідують мечеті, які приваблюють і екстремістів.

Федеральні чиновники стверджують, що вони нарахували понад 100 випадків, коли відомі їм ісламісти намагалися встановити контакти з біженцями. Щоб привабити їх, ісламісти пропонували мігрантам їжу, притулок і послуги перекладу, в окремих випадках їх запрошували на футбол, дарували примірники Корану и забезпечували консервативним мусульманським одягом.

Німецькі спецслужби при цьому стверджують, що радикалізація новоприбулих біженців є ще одним безпековим викликом для всієї Європи.

При цьому німецька розвідка каже, що не має доказів того, наскільки успішною виявилася вербовка ісламістів серед біженців. На їх думку, йдеться радше про довгострокову проблему.

При цьому політики стверджують, що мігранти, які рятуються від конфлікту в Сирії навпаки не зацікавлені в контактах з ісламістами.

Нагадаємо, цього року в Німеччині очікують прибуття до мільйона біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.