Уряди Сербії та Боснії провели історичне спільне засідання

Середа, 4 листопада 2015, 18:28

Сербський і боснійський уряди провели своє перше спільне засідання в Сараєво. Сторони намагаються поліпшити відносини через більш ніж два десятиліття після розпаду Югославії.

Про це повідомляє ВВС.

Прем'єр-міністр Сербії Александар Вучич заявив, що Сербія хотіла б стати найбільшим торговим партнером Боснії. Обидві країни претендують на членство в Європейському Союзі.

На спільному засіданні було підписано угоду з охорони культурної спадщини, пошуку зниклих без вести, охорони навколишнього середовища та телекомунікацій.

Співрозмовники також обговорили інфраструктурні та енергетичні проекти, включаючи залізничне сполучення Белград-Сараєво.

Напередодні спільного засідання Вучич заявив, що, незважаючи на доводи "гарячих голів" з обох сторін, двом державам не уникнути співпраці один з одним.

Голова Ради міністрів Боснії Деніс Звіздич заявив, що візит був важливий не лише для розвитку відносин, але і "в символічному сенсі".

Нагадаємо, в липні Вучич раніше залишив траурну церемонію в Сребрениці після того, як з натовпу в нього полетіли камені і пляшки.

Більше 100 тисяч чоловік були вбиті під час війни 1992-95 в Боснії, під час якої Сербія підтримала боснійських сербів у їх прагненні відокремитися і приєднатися до Сербії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.