Яценюк закликав депутатів проголосувати за "безвізові" закони

Четвер, 5 листопада 2015, 11:15

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до членів Верховної ради України із закликом проголосувати всі законопроекти, необхідні для встановлення безвізового режиму між Україною та ЄС.

Про це він заявив в четвер на засіданні парламенту, передає Урядовий портал.

За словами Яценюка, депутатам необхідно "дати додаткові аргументи нашим європейським партнерам в тому, що українські громадяни заслуговують на безвізовий режим".

Прем’єр відзначив дуже хороший рівень співпраці між урядом України і Верховною Радою.

"Ми дійшли згоди по практично всіх законопроектах, які необхідно прийняти. У процесі підготовки даних законопроектів до другого читання комітети пішли назустріч, уряд пішов назустріч, і ми можемо сміливо говорити, що левова частка законів сьогодні будуть прийняті в другому читанні і в цілому", - переконаний він.

Яценюк зазначив, що один із законопроектів, № 3224, щодо підтвердження громадянства України, посвідчення особи чи її спеціального статусу, уряд готовий повернути до Кабінету Міністрів.

"Ми його доопрацюємо після вчорашніх консультацій з фракціями. І на наступному пленарному тижні ми його готові презентувати парламенту і прийняти зразу за основу і в цілому, якщо на це буде воля українського парламенту", - зауважив він.

Щодо розгляду законопроектів 2540 і 2541а, які, за словами глави уряду, викликали певне непорозуміння, Арсеній Яценюк звернувся до членів парламенту, "щоби під час розгляду цих законопроектів не змінити суть і форму законів, щоб закони відповідали критеріям, визначеним Європейським Союзом".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у четвер, 5 листопада, Верховна рада має розглянути пакет законопроектів, необхідних для виконання Україною зобов'язань у рамках Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.