Яценюк не виключає позачергової сесії ВР для ухвалення "безвізового пакету"

П'ятниця, 6 листопада 2015, 11:42

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявляє, що Верховна рада може зібратися на позачергову сесію для ухвалення законів, необхідних для запровадження безвізового режиму з ЄС.

Про це він сказав за підсумками зустрічі з главами урядів Балтійських держав в рамках робочого візиту до Риги 5 листопада, повідомляє УНІАН.

"Зберуться завтра, післязавтра на позачергову сесію, до вівторка. Будуть голосувати на благо українського народу", - наголосив Яценюк.

Він підкреслив, що лібералізація візового режиму – це зобов’язання української влади перед українськими громадянами.

"Той, хто не голосує за закони, які підготовлені українським урядом разом із європейськими і західними експертами, той, хто не підтримує ухвалення цих законів, - виступає проти того, щоб українські громадяни не просто отримали право безвізових поїздок до Європейського Союзу, а дійсно стали частиною об'єднаної великої Європи", - сказав прем'єр.

Глава уряду України звернувся до парламенту із закликом "проявити мудрість і політичну відповідальність".

"Не може бути взагалі дискусії. Якщо немає ухвалених законів, немає безвізового режиму. Якщо є прийняті закони, і ці закони відповідають критеріям Європейського Союзу, то у нас дуже високі шанси отримати безвізовий режим", - наголосив він.

Нагадаємо, Верховна рада у четвер змогла проголосувати лише за 2 з 13 необхідних для запровадження безвізового режиму законопроекти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.