У Генпрокуратури також є претензії до змін у "безвізових" законах

Четвер, 5 листопада 2015, 15:25

У законопроекті щодо арешту майна та спецконфіскації, ухвалення якого необхідне для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС, знівельовано та відкинуто ряд важливих положень.

Про це йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

"Профільним комітетом Верховної Ради України при підготовці до другого читання проектів щодо арешту майна та спецконфіскації знівельовано та відкинуто важливі положення, покликані зробити ці правові інститути більш ефективними для боротьби з корупцією", - йдеться в повідомленні.

"Ми підтримуємо проекти виключно в редакції, підготовленій Генеральною прокуратурою і Міністерством юстиції України та схваленій міжвідомчою робочою групою", - заявив заступник Генерального прокурора України Віталій Касько.

Нагадаємо, раніше міністерство юстиції виступило із заявою про те, що у Верховній раді здійснюють спроби змінити cуть двох важливих законопроектів, які парламент має ухвалити на виконання плану візової лібералізації - настільки, що вони можуть стати на захист майна корупціонерів від арештів та конфіскації.

Нагадаємо, 5 листопада Верховна рада розглядає пакет законопроектів, направлених на створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Створення такого агентства - одна з вимог, прописаних в Угоді про асоціацію та необхідних для отримання Україною безвізового режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.