Молдова закликала Росію вивести свої війська з Придністров'я

П'ятниця, 11 грудня 2015, 12:56

Молдова закликає Росію поважати нейтральний статус Молдови і вчергове звертається до РФ з закликом вивести свої війська з території невизнаної республіки Придністровʼя.

Про це сьогодні повідомив міністр оборони Молдови Анатолій Шалару на зустрічі з новим військовим аташе РФ в Молдові, полковником Ігорем Добней, передає "Інтерфакс-Україна".

"З урахуванням напруженої обстановки в регіоні, Росія повинна поважати нейтральний статус Молдови, сприяти стабілізації ситуації і вирішення придністровської проблеми виключно мирними, політичними засобами", - заявив Шалару.

Також міністра закликав Росію вивезти свої війська з Придністров'я, так як, на його думку, вони знаходяться там незаконно, "що веде до порушення статусу нейтралітету Молдови".

"Ми готові до співпраці і налагодження відносин з Російською Федерацією. Важливо, щоб це співробітництво розвивалося, з урахуванням взаємного поваги, поваги до суверенітету, незалежності і територіальної цілісності",- підкреслив Шалар.

У свою чергу, новий аташе Добня підкреслив, що "відносини між РФ і Молдовою повинні спиратися на продуктивне партнерство, засноване на справедливості та взаємній повазі".

Як відомо, раніше Шалару відмовився від будь-яких контактів з попереднім військовим аташе Росії Віктором Телешевим після того, як той прийняв участь у параді, організованому на честь 25-ї річниці невизнаної Придністровської республіки.

У жовтні Телешев був відкликаний в РФ після п'яти років перебування на цій посаді.

Раніше повідомлялося, що в парламенті Молдови на знак протесту проти наказу Міністерства освіти депутат партії соціалістів Влад Бетринча розірвав карту Великої Румунії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: