Арештований екс-прем’єр Молдови подав скаргу у ЄСПЛ

Понеділок, 7 грудня 2015, 16:05

Екс-прем'єр Молдови Володимир Філат, що перебуває під арештом, подав скаргу на порушення своїх прав у Європейський суд з прав людини.

Про це заявив його адвокат Ігор Попа, повідомляє видання Newsmaker.

Філат у своїй скарзі звинуватив молдавські правоохоронні органи в порушенні своїх прав. Він апелював зокрема до кількох статей Конституції: про заборону тортур, право на свободу та безпеку, право на справедливий процес та до статті про право на приватне життя і сім'ю.

За словами адвоката, права Володимира Філата порушувалися одразу ж після позбавлення його депутатської недоторканності — в той же день генпрокурор дозволив собі представити громадськості деталі кримінальної справи, чим порушив презумпцію невинуватості його клієнта.

Нагадаємо, Володимир Філат оголосив голодування 30 листопада. Як уточнили адвокати екс-прем'єра, він пішов на це через "нелюдські та принижуючі гідність умови, у яких він знаходиться у в'язниці № 13, а також через обмеження у спілкуванні з близькими".

Володимир Філат близько двох місяців утримується під попереднім арештом у в'язниці № 13 за підозрою в пасивній корупції і отриманні вигоди з впливу в особливо великих розмірах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.