У Польщі не знайшли доказів існування "золотого потягу" нацистів

Вівторок, 15 грудня 2015, 17:03

У Польщі не знайшли жодних доказів існування нацистського поїзда, який, за чутками, перевозив дорогоцінні камені і золото.

Про це повідомляє ВВС.

Дослідники, які представили свої висновки про нібито виявлений в польському місті Валбжих поїзд, сказали, що у вказаному місті може бути тунель, але там немає ніякого поїзда.

Стверджувалося, що поїзд був прихований під землею недалеко від Вроцлава при наближенні радянських військ у 1945 році. Нацисти мали тунелі на багато миль, побудовані біля Валбжиха під час Другої світової війни.

У серпні заступник міністра культури Петр Чуховскі сказав, що знімки георадару на "99% переконали його", що німецький військовий ешелон був схований поруч із Валбжихом. За його словами, на зображеннях видно, що поїзд оснащений вежами для гармат.

Але 15 грудня професор Януш Мадей із краківської Академії гірничої справи сказав, що його геологічні вивчення місцевості не показали жодних ознак поїзда.

"Там може бути тунель. Потягу там немає", - сказав він на прес-конференції у Валбжиху.

Як повідомлялося, влітку двоє чоловіків повідомили про те, що їм відоме місцезнаходження легендарного потягу нацистів, який міг перевозити золото, коштовності, твори мистецтва і зброю та зник наприкінці 1944 року.

Чоловіки підкріпляли свої відомості знімками з георадару.

До пошуків підключилася держава – зокрема, було надано дозвіл на використання армії в пошуках. За словами заступника міністра культури Польщі, "золотий потяг" існує з ймовірністю 99%. В той же час голова центробанку Польщі заявляв, що історія з золотим потягом – лише качка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: