Україна підписала Конвенцію Ради Європи про боротьбу з договірними матчами

Вівторок, 22 грудня 2015, 13:40

Вчора, 21 грудня, в Страсбурзі міністр молоді та спорту України Ігор Жданов підписав Конвенцію Ради Європи про маніпуляцію в спортивних змаганнях.

Про це повідомляється на сайті Ради Європи.

Таким чином, як йдеться у повідомленні, Україна стала 22-ю державою, яка підписала цю Конвенцію.

Цей документ є однією найбільш "молодих" конвенцій Ради Європи – вона була ухвалена у липні 2014.

Для того щоб Конвенція набула чинності, її мають ратифікувати п'ять держав.

На сьогодні з усіх країн, які підписали документ, ратифікували Конвенцію тільки Норвегія і Португалія.

Мета цієї Конвенції – запобігання, виявлення, покарання за  результатами спортивних змагань, а також розширення обміну інформацією та національного і міжнародного співробітництва між державними органами влади і спортивними організаціями та букмекерськими конторами.

Конвенція закликає уряди держав вжити заходів, включаючи законодавчі, для запобігання конфліктів інтересів у ставках на спорт між операторами і спортивними організаціями.

Також її мета - заохочувати боротьбу проти шахрайства контролюючими органами, в разі необхідності, шляхом обмеження спортивних ставок або призупинення прийняття ставок.

Треба також стимулювати боротьбу проти нелегальних ставок на спорт, дозволити обмеження доступу до цього виду діяльності відповідним операторам і блокувати фінансові потоки між ними та споживачами у разі доведення факту шахрайства.

Окрім того, Конвенція пропонує спортивним організаціям та організаторам змагань прийняти більш суворі правила щодо боротьби з корупцією. Конвенція також передбачає гарантії для інформаторів і свідків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.