Росія відкидає звинувачення Amnesty International щодо ударів в Сирії

Четвер, 24 грудня 2015, 08:43

У Росії вважають, що доповідь Amnesty International, в якому організація заявляє про загибель мирних жителів у Сирії в результаті ударів російської авіації, складається з "фейків і штампів".

Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, повідомляє ТАСС.

"Ми ознайомилися з доповіддю - знову нічого конкретного і нічого нового опубліковано не було. Ті ж штампи і фейки, які ми вже неодноразово викривали раніше. У доповіді весь час використовуються такі вирази, як "імовірно російські авіаудари", "можливі порушення міжнародного права", і так далі. Тобто суцільні допущення без будь-яких доказів", - заявив він.

Як нагадав Конашенков, Amnesty International стверджує, що в районах, за яким наносилися "імовірно російські авіаудари", не було військових цілей і бойовиків.

"Але вони цього знати не можуть, і перевірити не в змозі. Відомо, що джихадисти у Сирії діють высокомобильными підрозділами, які використовують вже сумно відомі пікапи Toyota з встановленим на них крупнокаліберним озброєнням", - заявив він.

Конашенков також заявив, що російська авіація в Сирії не застосовує касетні бомби.

Як повідомлялося, правозахисна організація Amnesty International у своєму звіті стверджує, що авіаудари ВПС Росії в Сирії з кінця вересня забирали життя щонайменше 200 мирних жителів і привели до масштабних і невиправданих руйнувань.

В організації також звинувачують Росію у використанні некерованих авіабомб в густонаселених районах і касетних боєприпасів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.