Франція планує більше розвідувальних польотів у Лівії, де базуються бойовики ІДІЛ

П'ятниця, 25 грудня 2015, 14:08

Французькі ВПС минулого місяця провели дві авіамісії із розвідки та спостереження над двома лівійськими містами, де базуються бойовики "Ісламської держави", і планують збільшити кількість таких місій.

Про це повідомляє Defence News.

Місії проводилися для збору інформації про пересування військ і визначення можливих цілей для авіаударів. Спостережні польоти проводилися над містами Тобрук і Сирт.

Спостережні польоти відбуваються на тлі інформації про те, що ІДІЛ укріплює свої позиції у Лівії після того, як втратила владу над значними територіями в Іраку і Сирії.

Більше спостережних місій заплановані через плани Великої Британії та Італії, які розглядають можливість військових ударів по груповим цілям, щоб зупинити їх від консолідації в Лівії.

Згідно із звітом, опублікованому групою експертів з Лівії, на початку поточного тижня там знаходилося близько 3000 регулярних бійців, які отримують пряму підтримку і керівні вказівки від командирів ІДІЛ із міста Ракка в Сирії і Мосула в Іраку, які є наразі головними містами джихадистів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.