Норвегія повертатиме біженців, що прибули з країн Шенгенської зони

Середа, 30 грудня 2015, 08:35

Уряд Норвегії оголосив, що не прийматиме біженців з інших країн Шенгенської зони.

Окрім того, як повідомляє AFP, у Норвегії планують ускладнити правила надання притулку для біженців і пришвидшити їх депортацію

Такі заходи дозволять зробити міграційну політику країни "однією з найжорсткіших у Європі".

Новий закон передбачає скорочення соціальних виплат для шукачів, які будуть нижче, ніж для норвежців, щоб зробити країну менш привабливою для мігрантів.

Окрім того, передбачається скорочена процедура депортації мігрантів, які не отримали притулку, і обмеження на довгостроковий дозвіл на проживання, а також ускладнення правил щодо прибуття членів родин мігрантів.

Як відомо, Норвегія не входить до ЄС, але, як і Швеція, є членом Шенгенської зони.

Згідно з правилами Шенгенської зони, особи, що шукають притулку, повинні звертатися за візою в країну, до якої прибувають, а це в основному Італія та Греція. Але багато хто з мігрантів продовжують рухатися з Греції та Італії до багатших країн Півночі Європи.

Міністр імміграції Сільві Лістхауг, коментуючи заплановані зміни до законодавства, сказала, що новий закон покликаний реально покращити життя легальних іммігрантів.

"У нас буде жорстка політика щодо надання притулку, бо це необхідно для того, щоб можна було краще розселити та інтегрувати тих, хто вже прибув до нашої країни", – заявила вона.

Відзначимо, цього року в Норвегії документи на отримання притулку подали близько 30 тисяч осіб, більшість з яких прибули із сусідньої Швеції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: