ЄС готовий створити спільну європейську прикордонну службу

П'ятниця, 4 грудня 2015, 18:33

У Європейському Союзі розглядається можливість створення спільної європейської прикордонної служби, яка б взяла на себе відповідальність за захист зовнішніх кордонів Шенгенської зони.

Про це пише Reuters.

Як повідомляє видання, дипломати і чиновники ЄС всерйоз розглядають можливість створення такої структури, і надати їй на повноваження щодо контролю над зовнішніми кордонами країн-членів Шенгенської зони які на сьогодні охороняються національними прикордонними службами.

Про це сьогодні говорилося на зустрічі міністрів  внутрішніх справ країн ЄС. Цілком зрозуміло, що такі кроки можуть зіткнутися зі спротивом тих країн ЄС, які побоюються втрати частини свого суверенітету.

Проте такі розмови є відображенням того, що в ЄС сумніваються в здатності окремих країн ефективно протидіяти таким загрозам як хвиля мігрантів, що накрила цього  року ЄС.

Сьогодні міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьер, заявив, що до 15 грудня він очікує, що ЄС передасть контроль над зовнішніми кордонами Шенгенської зони агенції Frontex.

"Єврокомісія має ухвалити рішення... що якщо країна не може впоратися з існуючими загрозами зовнішнім кордонам, то ці обов'язки має взяти на себе Frontex", - сказа він.

Він підкреслив також, що діяльність Frontex, роль якої полягає, в основному, у координації роботи національних прикордонних відомств, має бути підкріплена постійно діючою спільною прикордонною службою та спільною береговою охороною. 

Нагадаємо, сьогодні Греція попросила ЄС допомогти у регулюванні хвилі мігрантів на кордоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: