ЄС очікує на затвердження закону про держслужбу - єврокомісар Ган

Понеділок, 7 грудня 2015, 14:03

Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганес Ган сподівається, що Верховна рада незабаром прийме закон "Про державну службу".

Про це Ган сказав у Брюсселі після засідання Ради асоціації і зустрічі з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.

"Ми прагнемо до цієї реформи, ми віримо у її величезну важливість і на зустрічі з прем'єр-міністром я підкреслив, що необхідний стратегічний підхід і затвердження на законодавчому рівні. Тому я сподіваюся, закон незабаром буде затверджено українським парламентом", - сказав Ган.

Раніше Яценюк у Брюсселі заявив, що український уряд планує ухвалити стратегію реформування держслужби, яка включатиме часткове фінансування зарплатні держслужбовців за кошти Євросоюзу.

Як повідомлялося, в інтерв'ю "Європейській правді" комісар Ган жорстко розкритикував політику уряду, зазначивши, що не надаватиме грошей на реформу держслужби доти, доки Україна не сформує чіткий план реформи.

Ще у вересні президент Петро Порошенко повідомив представників Європейського союзу, що підтримуватиме ухвалення закону "Про державну службу", проект якого був розроблений за сприяння ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: