Литва зробить платною трансляцію каналу РТР, що підбурював до війни

Вівторок, 8 грудня 2015, 17:01

Литовська комісія з радіо - і телемовлення зобов'язала всіх діючих в Литві ретрансляторів перевести російський телеканал "РТР-Планета" в пакети платних каналів.

Про це повідомляє видання Delfi.

"Це рішення комісія прийняла одноголосно. Воно пов'язане з тим, що телеканал, в ефірі підбурював до війни і розпалювання нетерпимості. Зобов'язання ретранслювати канал клієнтам буде діяти протягом року", — йдеться в повідомленні комісії.

Згідно з рішенням, буде заборонено субсидувати додаткові пакети каналів, в які увійде "РТР-Планета", надавати їм фінансову підтримку або застосовувати щодо них знижки, їх вартість також не може бути нижче витрат ретрансляторів.

Повідомляється, що рішення перевірити телеканал на предмет дотримання литовського законодавства було прийнято після того, як в ефірі телеканалу була показана передача "Недільний вечір з Володимиром Соловйовим", в якій обговорювався інцидент зі збитим Туреччиною в Сирії російським літаком.

Як заявив голова комісії Едмундас Вайтекунас, експерти зафіксували порушення в передачі, що транслювалася 29 листопада. На їхню думку, представлена в ефірі інформація розпалювала ненависть до НАТО і США.

Навесні цього року литовська комісія з радіо - і телемовлення вже припиняла на три місяці ретрансляцію програм російського каналу "РТР-Планета"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.