В МЗС сподіваються підписати угоду про "відкрите небо" з ЄС в 2016 році

Понеділок, 11 січня 2016, 10:02

В МЗС сподіваються на підписання угоди про спільний авіаційний простір з ЄС у 2016 році.

Про це заявила в.о. представника України при ЄС Любов Непоп в статті для "Європейської правди" "Що змінилося у відносинах Україна–ЄС в 2015-му та які плани на наступний рік".

"2016 рік має стати роком доступу українців до одного з головних здобутків європейської інтеграції – свободи пересування об’єднаною Європою. І йдеться не лише про довгоочікуваний безвізовий режим", - відзначила вона.

"Варто згадати значимість якнайшвидшого підписання у новому році Угоди між Україною та ЄС про спільний авіаційний простір, адже з боку України всі процедури давно виконані",  - написала Непоп.

Нагадаємо, що угода між Україною та Європейським союзом залишається заблокованою через неврегульоване питання Гібралтару.

Довгий термін вирішення цієї проблеми був пов'язаний із політичною ситуацією у Великій Британії (референдум у Шотландії), потім аналогічні проблеми мала Іспанія (референдум у Каталонії).

Міністерство інфраструктури України 2 квітня заявило про застосування принципу "відкритого неба" в аеропорту Львів.

Проте можливість реалізації положень "відкритого неба" в окремо взятому аеропорту за відсутності угоди про це між Україною та ЄС залишається під питанням.

Договір про "відкрите небо" з ЄС було парафовано ще в жовтні 2013 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.