У Польщі журналістам заборонили вхід до кулуарів парламенту

Середа, 13 січня 2016, 13:16

Маршал Сейму Польщі заборонив журналістам вхід до кулуарів.

Як повідомляє Gazeta Wyborcza, за інформацією прес-служби польського парламенту, таке рішення було ухвалено для "підтримки порядку і безпеки".

Як стало відомо журналістам, 31 грудня 2015 року маршал Сейму Марек Кухчинський, який представляє правлячу партію "Право і справедливість", своїм розпорядженням вніс зміни до регламенту роботи Сейму, який забороняє журналістам доступ до кулуарів.

Наразі у прес-службі Сеймі не уточнюють офіційні причини заборони та не вказують термін дії таких обмежень.

Окрім того, у прес-службі Сейму повідомили, що розпорядження було видане на прохання "групи депутатів" (при цьому не зазначили, яких саме депутатів) і було ухвалене Конвентом сеньйорів Сейму.

Видання нагадує, що востаннє доступ до кулуарів парламенту був обмежений у 2007 році. Тоді у Сеймі Польщі головуюче положення також займала партія "Право і справедливість".

Нагадаємо, у Польщі від початку року розгортається скандал, пов'язаний з ухваленням нової редакції закону про ЗМІ, який опозиційні політики та медіа-спільнота вважають загрозливим для свободи слова.

Закон про ЗМІ розкритикували в ЄС. Так, сьогодні, 13 січня, Єврокомісія розглядатиме це питання на своєму засіданні.

Окрім того, варто додати, що наприкінці минулого року польський парламент схвалив новий закон про Конституційний суд, який теж викликав хвилю обурення громадськості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.