Порошенко: ВР на початку лютого ухвалить закони, необхідні для скасування віз

Четвер, 14 січня 2016, 16:50

Президент Петро Порошенко впевнений, що на початку лютого Верховна рада виправить низку "безвізових законів", які були спотворені під час розгляду в Раді листопаді, і цього разу будуть голоси за їх схвалення.

Про це президент заявив у четвер на прес-конференції в Києві.

Він також пояснив причини, через які доводиться повертатися до розгляду законів, вже ухвалених восени.

Зокрема, він зазначив, що мають бути скасовані скандальні бюджетні норми, які забороняли впровадження електронних декларацій про доходи в 2016 році, а також змінене законодавство про Державну агенцію з повернення та управління активами.

"Це агентство, з повернення вкрадених в Україні коштів, має працювати ефективно. Ці зміни мають були проголосовані в перші дні (нової сесії), на початку лютого. І я впевнений, що вони будуть проголосовані", - заявив Порошенко.

Як відомо, в законопроект про утворення цієї агенції наприкінці 2015 року за ініціативою депутатів були внесені зміни, які позбавили її частини повноважень та джерел фінансування.

Порошенко впевнений, що зараз Рада погодиться повернутися до урядової версії.

"В чому відмінність від того (стану), що ми мали напередодні нового року? Тоді не всі вірили, що це (скасування віз для українців) є можливим. Тоді окремі керівники фракцій мені в очі казали: Петро Олексійович, не буде цього, ніхто нам не дасть безвізовий, і не треба нас дурити і проштовхувати (під мотивом безвізового) якісь речі", - розповів президент.

"Зараз ситуація кардинально інша – зараз усі переконані, що так, це реальність. І Єврокомісія на консультаціях цього року знову чітко наголосила: Україна виконала ПДВЛ".

"Тому ми не маємо втрачати темпів. Я не дам зупинити цю позицію (ухвалення необхідних змін)", - підкреслив Порошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.