Естонія спрощує ввезення іноземної кваліфікованої робочої сили

Субота, 2 січня 2016, 11:30

В Естонії вступили в силу поправки до закону "Про громадянство", які дозволять роботодавцям спростити ввезення іноземних кваліфікованих працівників.

Як зазначає Інтерфакс, поправки до закону стосуються, насамперед, тих іноземців, які приїжджають в Естонію на навчання або роботу і ще до приїзду в країну одержують для цього законну підставу.

З 2016 року в країні вступили в силу декілька істотних змін. По-перше, іноземці тимчасово та на підставі виду на проживання зможуть приїжджати на роботу в Естонії за посередництва фірм по оренді персоналу. Раніше таких можливостей у естонських роботодавців не було.

Друге серйозне зміна стосується тих іноземців, які хочуть працювати в Естонії в декількох фірмах. "Для того, щоб працювати у декількох роботодавців, більше не потрібно буде отримувати дозвіл Каси страхування від безробіття", - пояснила радник відділу політики громадянства і міграції МВС Єва Ліллемяе.

При цьому, за її словами, іноземець повинен продовжувати працювати на першій роботі і, згідно з Законом про трудовий договір, його сумарне навантаження не повинно перевищувати 40 годин на тиждень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: