Ростуризм заявляє, що ІДІЛ в Туреччині готує захоплення росіян

Середа, 27 січня 2016, 18:06

Лідери міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" планують захоплення заручників з числа громадян Російської Федерації, які перебувають в Туреччині.

Про це повідомляє сайт Ростуризму.

"За наявною інформацією, заручники можуть переправлятися на підконтрольні бойовикам території для проведення публічних страт та використання в якості "живих щитів" в бойових зіткненнях з сирійськими урядовими та коаліційними військами", - йдеться в повідомленні.

У цьому зв'язку Ростуризм звертає увагу всіх неорганізованих туристів, що виїжджають до Туреччини, на необхідність вжиття всіх можливих заходів щодо забезпечення особистої безпеки.

Як відомо, російські туроператори почали анулювати поїздки в Туреччину ще в листопаді 2015 року після інциденту зі збитим російським Су-24.

Тоді МЗС РФ рекомендувало російським туристам утриматися від поїздок до Туреччини через високий рівень терористичної загрози, а пізніше Ростуризм рекомендував призупинити продаж турів.

"Формально це рекомендація, але у нас рекомендації прирівняні до заборони", - пояснила прес-секретар Російського союзу туріндустрії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.