Ймовірність виходу Британії з ЄС зростає – дослідження

Четвер, 28 січня 2016, 11:42

Ризик того, що на тлі міграційної кризи мешканці Британії проголосують за вихід Сполученого Королівства зі складу ЄС, зростає.

Про це пише Bloomberg з посиланням на доповідь аналітиків німецького Berenberg Bank.

Через міграційну кризу в ЄС, ймовірність перемоги прихильників так званого Brexit (вихід Британії з ЄС) зросла до 35 відсотків з 30 відсотків.

"Ризик того, що референдум (щодо членства Британії в ЄС) стане голосуванням про імміграцію, а не про членство в економічному і політичнму Союзі являє собою серйозну загрозу," – цитує видання слова економіста Каллума Пікерінга.

"Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон знаходиться зараз під великим тиском для забезпечення його найбільш спірних пропозицій щодо питання міграції всередині ЄС", – додають експерти.

Раніше повідомлялося, що прем’єр Британії Девід Кемерон і канцлер Німеччини Ангела Меркель досягли прогресу в переговорах щодо реформи ЄС.

Як відомо, вимоги Британії щодо реформи ЄС поділені на чотири блоки, кожен з яких має свою назву: економічне врядування, конкурентоздатність, суверенітет та імміграція.

Найбільш суперечливою серед вимог Британії, на яку не згодні в ЄС, є вимога обмеження міграції в рамках спільноти. Зокрема, з цією метою Кемерон запропонував надавати мігрантам з ЄС доступ до британських пільг лише через чотири роки їх праці в Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: