Британські есмінці за 1 млрд фунтів постійно ламаються - ЗМІ

П'ятниця, 29 січня 2016, 15:19

На новітніх британських есмінцях Королівського військово-морського флоту через регулярні поломки будуть замінені двигуни.

Про це повідомляє ВВС, посилаючись на лист службовця Королівських ВМС.

За його словами, на шести есмінцях типу 45 вартістю 1 млрд фунтів стерлінгів кожен, "поломки електрообладнання відбуваються регулярно".

Міністерство оборони Британії заявило, що існували проблеми, пов'язані з надійністю ходової системи, і будуть проведені роботи по усуненню несправностей, а кораблі "залишаться в робочому стані".

За словами одного з офіцерів Королівського флоту, вартість ремонт може скласти десятки мільйонів фунтів.

У своїй заяві Міністерство оборони повідомило, що для вирішення проблеми надійності двигунів розглядається варіант "модернізації дизельних генераторів з тим, щоб збільшити стабільність подачі енергії і ходової системи".

Британський есмінець HMS Dauntless

Це вимагає проведення серйозних робіт, проте Королівські ВМС наполягають, що шість есмінців, як і раніше, будуть нести службу по всьому світу.

Кореспондент ВВС розповів, що відчув на собі одне з численних відключень електроенергії на борту корабля "Безстрашний" (HMS Dauntless) неподалік від узбережжя Сенегалу в 2012 році.

У 2014 році "Безстрашному" довелося покинути навчання. У 2009-му, під час своєї першої подорожі через Атлантику, на кораблі "Сміливий" (HMS Daring) відключилася енергія. А в 2012-му він мав проблеми з ходовою системою біля берегів Кувейту.

Тоді Міністерство оборони назвало ці проблеми "труднощами початкового періоду".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.